• Etusivu
  • Uutiset
  • EU-lääkärinlausuntolomake "Yksityiskohtainen lääkärinlausunto" on otettu käyttöön

EU-lääkärinlausuntolomake "Yksityiskohtainen lääkärinlausunto" on otettu käyttöön

04.09.2017, Julkisuus: Julkinen

EU-lääkärinlausuntolomake "Yksityiskohtainen lääkärinlausunto" (Detailed Medical Report) on otettu käyttöön. Lomake löytyy etk.fi sivuilta. Detailed Medical Report korvaa jatkossa E 213 -lomakkeen.

EU:n hallintotoimikunta hyväksyi kesäkuun 2017 kokouksessaan Yksityiskohtaisen lääkärinlausunnon (Detailed Medical Report) käyttöönoton. Yksityiskohtainen lääkärinlausunto on lääkärinlausuntolomake, jonka on tarkoitus jatkossa korvata E 213 -lomake. Suomessa hoitavien lääkärien ohjeistukseen on lisätty tietoa lomakkeen käytöstä.

Suomesta EU- ja ETA -maihin lähetettyihin työkyvyttömyyseläkehakemuksiin liitetään yleensä kansallisessa eläkehakemusprosessissa käytössä olleet lääkärintodistukset (suomalainen B-lausunto). EU-asetuksen lähtökohtana on, että jäsenvaltion laitoksen on otettava huomioon asiakirjat, lääkärinlausunnot ja muut hallinnolliset tiedot, jotka se on saanut muilta jäsenvaltioilta, ikään kuin ne olisi laadittu omassa jäsenvaltiossa. Tähän käytäntöön ei toistaiseksi ole tulossa muutosta.

Yksityiskohtainen lääkärinlausunto toimitetaan toiseen maahan, jos toinen maa sitä pyytää.

Jotkin maat mahdollisesti pyytävät jatkossa aina työkyvyttömyyseläkehakemuksen liitteeksi Yksityiskohtaisen lääkärinlausunnon. ETK:ssa seurataan tilannetta ja tiedotetaan asiasta eläkelaitoksille Kaiho-työryhmän kautta. ETK myös päivittää soveltamisohjeita. EESSIn siirtymäkaudella on sallittua käyttää myös E -lomakkeita. Jos jokin toinen maa pyytää työkyvyttömyyseläkehakemuksen liitteeksi vanhan E 213-lomakkeen, eläkkeenhakijaa on ohjeistettava hankkimaan tämä lomake hakemuksensa liitteeksi. Myös E 213-lomake on saatavilla etk.fi:stä.

EU:n hallintotoimikunnan asettama Medical Reports Ad hoc-ryhmä on valmistellut myös lyhyemmän lääkärinlausuntolomakkeen Basic Medical Report -lomakkeen. Basic Medical Report -lomakkeen sisältö on hyväksytty ja lomake on viimeistelyssä. Basic Medical Report -lomaketta käytetään yleensä lyhytaikaisissa sairausetuuksissa, työtapaturma-, tapaturma- ja äitiysetuuksissa. Basic Medical Report korvaa jatkossa E 116 -lomakkeen.

Katso Lisää:

Etk.fi > ePalvelut lomakkeet >Eläkevakuuttajien käyttöön> Yksityiskohtainen lääkärinlausunto (Detailed Medical Report)

Jaa