• Etusivu
  • Uutiset
  • Elinaikakerroin- ja eläkeikäennusteita on päivitetty

Elinaikakerroin- ja eläkeikäennusteita on päivitetty

02.12.2019, Julkisuus: Julkinen, ETK

Arviot elinaikakertoimen, alimman vanhuuseläkeiän ja tavoite-eläkeiän kehityksestä on päivitetty. Uudet ennusteet ovat Tilastokeskuksen vuoden 2019 väestöennusteen mukaiset.

Ennusteet elinaikakertoimista sekä vuonna 1965 syntyneiden ja tätä nuorempien ikäluokkien eläkei'istä on päivitetty Työeläkelakipalvelun ohjeisiin ja arviolaskentaan. Työeläke.fi -laskuriin ennusteet päivittyvät vuodenvaihteessa.

Eläkeikäennusteet muuttuivat aiempaan verrattuna vähän. Vuosina 1965–2002 syntyneiden ikäluokkien vanhuuseläkeikäennusteet pysyivät ennallaan tai muuttuivat yhdellä kuukaudella. Ennusteet osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen ja työuraeläkkeen ikärajoista muuttuivat vastaavasti.

Myös elinaikakerroinennusteet muuttuivat vain vähän. Ikäluokasta riippuen muutos elinaikakertoimen leikkauksessa on -0,3–0,1 prosenttiyksikköä. Esimerkiksi vuonna 1977 syntyneen elinaikakerroin (0,897) olisi leikannut kuukausieläkettä aiemman ennusteen perusteella 10,3 prosenttia, kun uuden ennusteen (0,899) mukaan leikkaus on 10,1 prosenttia.

Jaa