• Etusivu
  • Uutiset
  • Vuoden 2020 kolmannen neljänneksen vuositasoinen osaketuottokerroin on 22,29 prosenttia

Vuoden 2020 kolmannen neljänneksen vuositasoinen osaketuottokerroin on 22,29 prosenttia

16.10.2020, Julkisuus: Julkinen

TyEL-eläkelaitoksilla ja Merimieseläkekassalla on siirtovelvoite osaketuottosidonnaiseen lisävakuutusvastuuseen. Vuosittainen siirto on suuruudeltaan osaketuottokertoimen viidennestä vastaavan vanhuus-, työkyvyttömyys- ja tasausvastuun määrä.
 

Osaketuottosidonnainen lisävakuutusvastuu puskuroi osaketuottojen vaihteluja. Tämä vastuu on suurimmillaan yksi prosentti vastuuvelasta ja pienimmillään -20 prosenttia vastuuvelasta. Tätä vastuuvelan osaa joko kasvatetaan tai pienennetään eläkelaitosten toteutuneiden osaketuottojen perusteella.

Osaketuottokerroin määräytyy TyEL-eläkelaitosten ja Merimieseläkekassan noteerattujen osakesijoitusten painotettuna keskimääräisenä vuosituottona, josta on vähennetty yksi prosenttiyksikkö.

Vuoden 2020 kolmannen neljänneksen vuositasoinen osaketuottokerroin oli 22,29 prosenttia. Ensimmäisen neljänneksen vuositasoinen kerroin oli -60,54 prosenttia ja toisen neljänneksen 80,04 prosenttia. Kolmen neljänneksen perusteella laskettu vuositasoinen kerroin oli -4,58 prosenttia.
 

Jaa