Uusi laskuri laskee osittaisen vanhuuseläkkeen

03.02.2021, Julkisuus: Julkinen, ETK

Työeläke.fi:ssä julkaistun laskurin avulla voi laskea arvion osittaisesta vanhuuseläkkeestä ja sen jälkeisestä vanhuuseläkkeestä. Laskuri näyttää vertailuksi myös vanhuuseläkkeen määrän tilanteessa, jossa osittaista vanhuuseläkettä ei olisi otettu.

Laskuri toimii vastaavalla periaatteella kuin Työeläke.fi:n vanhuuseläkelaskuri. Käyttäjä syöttää laskuriin edellisen vuoden loppuun mennessä kertyneen eläkkeen, ja laskuri laskee tulevan eläkekertymän. Käyttäjä voi valita, missä iässä osittainen vanhuuseläke ja sen jälkeinen vanhuuseläke alkavat. Laskuri laskee myös Kelan vanhuuseläkkeen määrän, jos käyttäjä on täyttänyt 55 vuotta.

Laskuri ottaa huomioon ansiotason muutoksen. Käyttäjä voi valita ansiotason tulevan kehityksen kahdesta eri vaihtoehdosta: ansiot eivät muutu nykyisestä tai ansiot kasvavat Eläketurvakeskuksen ennusteen mukaisesti.

Osittaisen vanhuuseläkkeen laskuri on avoimesti käytettävissä Työeläke.fi-palvelussa. Laskurilla eläkettään voivat arvioida vuonna 1955–2003 syntyneet. Laskuri on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Jaa