• Etusivu
  • Uutiset
  • Suomen ja Japanin välinen sosiaaliturvasopimus hyväksytty

Suomen ja Japanin välinen sosiaaliturvasopimus hyväksytty

07.06.2021, Julkisuus: Julkinen

Japanin kanssa vuonna 2019 allekirjoitettu sosiaaliturvasopimus on hyväksytty eduskunnassa. Sopimuksen voimaantulon ajankohdasta säädetään erikseen valtioneuvoston asetuksella.
 


Sopimuksessa määrätään Suomen työeläkkeiden ja Japanin osalta kansaneläkejärjestelmän ja työntekijöiden eläkejärjestelmän mukaisten etuuksien maksamisesta toisessa sopimusvaltiossa asuville henkilöille. Sopimuksen määräysten perusteella myös muun muassa sopimusvaltioon lähetetyt työntekijät välttävät kaksinkertaiset työttömyysvakuutus- ja eläkemaksut.

Sopimus tulee voimaan kolmannen kuukauden ensimmäisen päivänä sen kuukauden jälkeen, jolloin sopimusvaltiot ovat diplomaattisella noottienvaihdolla ilmoittaneet toisilleen, että niiden valtiosäännön mukaiset vaatimukset sopimuksen voimaantulolle on täytetty.

Sopimuksen toimeenpanoa varten valmistellaan Suomessa ja Japanissa muun muassa lomakkeita sekä tehdään tarvittavia muutoksia tietojärjestelmiin. Eläketurvakeskus uutisoi sopimuksen voimaantuloajankohdasta, kun siitä on päätetty.


 

Jaa