• Etusivu
  • Uutiset
  • Uusi laskuri auttaa arvioimaan perhe-eläkkeen määrää

Uusi laskuri auttaa arvioimaan perhe-eläkkeen määrää

11.01.2022, Julkisuus: Julkinen, ETK

 

Perhe-eläkeuudistus tuli voimaan vuoden 2022 alusta. Työeläke.fi:ssä on julkaistu perhe-eläkelaskuri, joka laskee lesken- ja lapseneläkkeen määrän edunjättäjän eläkkeen perusteella. Verkkosivulta löytyy myös uusi työkalu, jolla voi arvioida oikeutta leskeneläkkeeseen.

Työeläke.fi:n perhe-eläkelaskuri laskee lesken ja lasten osuudet kuolleen puolison tai huoltajan eläkkeestä. Perhe-eläkkeen laskemiseksi tarvitaan edunjättäjän työeläke, jonka käyttäjä syöttää laskuriin. Jos edunsaajana ei ole leskeä, laskuri laskee lapseneläkkeeseen myös lesken laskennallisen osuuden perhe-eläkkeestä.

Lesken oma eläke voi vähentää leskeneläkkeen määrää. Laskuri laskee vähennetyn leskeneläkkeen käyttäjän syöttämän edunjättäjän eläkkeen ja lesken oman eläkkeen perusteella. Laskuri laskee vähennyksen, jos annettujen tietojen perusteella huollettavana ei ole alle 18-vuotiaita lapseneläkkeeseen oikeutettuja lapsia.

Laskuri laskee työeläkejärjestelmän lesken- ja lapseneläkkeen tällä hetkellä voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Edunjättäjän oletetaan kuolleen vuonna 2022 tai sen jälkeen. Laskurin tulos on suuntaa antava, ja lopullisen määrän laskee perhe-eläkkeen myöntävä eläkelaitos.

Eläketurvakeskuksen uudella työkalulla voi selvittää, onko oikeutettu leskeneläkkeeseen ja kuinka pitkään sitä maksetaan. Verkkopalvelun antama tieto perustuu käyttäjän vastauksiin ja sillä saa alustavan arvion leskeneläkeoikeudesta.

Jaa