Uuden telp.fi palvelun rakentaminen on käynnissä

04.05.2022, Julkisuus: Julkinen

Uuden Telp.fi -palvelun rakentaminen on käynnissä. Uusi Telp.fi julkaistaan alkuvuodesta 2023.

Telp.fi -palvelu uudistuu alkuvuodesta 2023. Telp.fi on ensisijaisesti työeläkelaitosten asiantuntijoille suunnattu ohje- ja tietopalvelu, joka tarjoaa keskitetysti tuoreimman soveltamiskäytäntöjen asiantuntijatiedon.  ETK:n palvelut Säädöspalvelu ja Työeläkelakipalvelu yhdistyvät yhdeksi Telp.fi -verkkopalveluksi. 

Uutta Telpiä toteutetaan Ambientia Oy:n kanssa. Työeläkelaitoksilta keretään palautetta toteutustyön edetessä ja ensimmäinen eläkelaitosryhmän käyttäjätestaus oli huhtikuun lopussa. Työeläkelaitosten kanssa yhteistyö jatkuu ja syksyllä 2022 toteutetaan seuraava käyttäjätestaus työeläkelaitosten telpkäyttäjille. Toteutustyö perustuu vuonna 2021 tehtyyn Telp.fi -palvelun konseptisuunnitteluun, joka toteutettiin palvelumuotoilun menetelmin. Työeläkelaitokset osallistuivat konseptityön työpajoihin ja ryhmähaastatteluihin.

Telp.fi -palvelun tavoitteena on sisältö, joka tukee yhtenäistä työeläkelakien soveltamiskäytäntöä. Osa sisällöistä on myös vuoden 2023 Telpissä käytettävissä vain työeläkelaitoksille.

ETK kertoo työeläkelaitoksille työn etenemisestä TelpHelp-ryhmän kautta.

 

 


 

 


 

Jaa